Як прати постіль у пральній машині: кілька простих правил, щоб не прасувати і зберегти ідельний вигляд

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка змінює білизну
Фото: ite.informator.ua

Прати постіль потрібно з дотриманням кількох правил

Постільну білизну потрібно регулярно замінювати та прати. У літній час робити це необхідно значно частіше. Але чим не шкодить тканині часте прання, розповідаємо далі.

Щоб ваша постіль завжди мала відмінний вигляд, приємно пахла та була комфортною на дотик, варто дотримуватися деяких правил. Як правильно прати її у пральній машинці, щоб менше зношувалася, розповідає канал Господиня online.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як часто треба прати постіль?

Рекомендується прати білизну не частіше, ніж раз на тиждень у теплу пору. У зимові місяці достатньо двічі на місяць.Тоді вона служитиме вам багато років, швидко не втрачатиме колір, якість і залишатиметься яскравою упродовж тривалого часу.

Який режим обирати для прання

Щоб тканина не пошкодилася, не втрачала свого вигляду, не линяла та була яскравою якомога довше, найкраще обирати делікатний режим. Якщо тканина льон чи бавовна, допускаються високі температури аж до 90 градусів. Це потрібно робити в тому випадку, якщо речі надто забруднені й попереднє замочування не допомогло.

Правила прання білизни у пральній машинці

  • Перед пранням необхідно вивернути постіль та витрусити увесь пил і бруд, що часто залишається у куточках текстильних виробів.

  • Після висихання складайте речі максимально акуратно, тоді постіль не м’ятиметься і не доведеться її прасувати.

  • Замочуйте білизну з плямами.

  • Потім виберіть засіб для прання. Якщо це рідкий засіб, одного ковпачка буде цілком достатньо.

  • Якщо ви користуєтеся порошком, то потрібно сипати 1 ст. л на 1 кг білизни. Або відміряти потрібну кількість мірним стаканчиком.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як вивести запах секонд-хенду з одягу. Навіть не потрібно буде сто разів прати.