Відмінно почуватися у сильну спеку: як охолодитися вдома без кондиціонера

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як охолодитися у спекотні дні
Способи охолодження у спеку. Фото: svidok.info

Існують чудові способи охолодитися у спекотний день без вентилятора чи кондиціонера

У надто спекотні дні, коли стовпчик термометра показує високі цифри потрібно вміти охолодитися самостійно, адже не завжди є можливість користуватися вентилятором чи придбати кондиціонер. Існує безліч способів почуватися комфортно, навіть у спеку.

Люди, які живуть на верхніх поверхах значно більше потерпають від спекотних днів. Які є можливі способи охолодитися у домашніх умовах, щоб почуватися комфортно, розповідає telegraf.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Готуйте їжу ввечері чи рано вранці . Намагайтеся уникати використання духовки, адже вона виділяє багато тепла.

Тримайте вікна зачиненими . Якщо протягом дня міцно закривати штори чи жалюзі - у кімнатах зберігатиметься прохолода.

Тримайте у морозилці пляшки з замороженою водою. Якщо ввечері поставити таку пляшку на відчинене вікно чи перед вентилятором - кімната швидко стане прохолодною. До того ж у вас під рукою завжди буде холодна вода.

Мокре простирадло . Перед сном можна змочити простирадло холодною водою та повісити його у кімнаті. Буде значно легше дихати та спати.

Нічний сон перенести на підлогу . Це не лише корисно для спини, а й не так спекотно, адже прохолодне повітря опускається нижче.

Душ. Приймайте душ кімнатної температури, а при потребі швидко охолодити тіло потрібно прикласти мокрий рушник на зап’ястя, щиколотки, згини ліктів і коліна.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповіли про цікаві поради, які допоможуть правильно вдягнутися, щоб не потерпати у спеку. Вони є дієві та актуальні для будь-якого віку.