Каналізаційний аромоксамит: як прочистити забиту раковину і позбутися запаху

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як прибрати запах і засмічення в трубах
Забилася раковина. Фото: youtube.com

Водопровід та каналізація - це одні з доступних благ цивілізації

Досить часто засмічення та жирові відкладення призводять до забиття раковини. Вода починає погано збігати або припиняє взагалі. А з часом у квартирі починає з’являтися неприємний сморід.

Причин для забитої раковини можуть бути досить багато. Допомогти усунути засмічення та неприємний запах можуть куповані або саморобні засоби, розповідає vencon.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Причини виникнення засмічення

  • На стінках труб накопичуються жирові відкладення;

  • нашаровується іржа та мильні залишки;

  • накопичення волосся;

  • попадання сторонніх предметів.

Як прибрати засмічення

✅Найлегший спосіб - застосувати зливний плунжер. Він підходить практично для усіх раковин. Усуває забруднення різницею тиску, повітря зрушує сміття з місця і розбиває його.

Сантехнічний трос – чудово впорається з прочищенням труб та зливної системи. Враховуйте вид труб вашої каналізації, якщо вони пластмасові або гофровані, то неакуратне прочищення тросом може їх пошкодити.

Хімічні засоби допомагають прибрати засмічення без розбирання зливної системи, але врахуйте матеріал раковини, адже хімія може вступити в реакцію з ним і пошкодити сантехніку. Також такі засоби агресивні і необхідно застосовувати тільки за інструкцією і в спеціальному захисті.

Народні засоби можна зробити самому, додавши в окріп соду і сіль, або соду та оцет.

Чудово прибирають запах каналізації дріжджі. У склянці окропу потрібно розчинити 1 пакет дріжджів та залити отриману суміш у трубу. Важливо робити цю процедуру на ніч, щоб дати їй можливість подіяти протягом тривалого часу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як допоможе впоратися з засміченням раковини звичайний аспірин. Це простий перевірений часом і господинями спосіб.