Плями від води на стінах? Ми підкажемо, як змити їх без перефарбовування

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Плями у ванній кімнаті
Мити сніти у ванній. Фото: freepik.

Плями від води на стінах можна видалити простим способом

Плями від води у ванній кімнаті псують весь інтер’єр і роблять кімнату непривабливою. Це стосується тих стін, які не вкриті плиткою, а просто пофарбовані. Тому потрібно знати, яким способом прибрати плями, щоб не пошкодити поверхню. Раніше ми пропонували чудові способи відчистити шви між плиткою, а зараз навчимо відмити плями на стелі та стінах.

Агресивні хімічні засоби не завжди кращі помічники у такій ситуації. Тому потрібно застосувати м’які способи очищення стін, розповідає rbc.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Сік лимону, оцет і сода

Зробіть суміш з оцту, харчової соди і лимонного соку, наповніть розпилювач, добре перемішайте та нанесіть на плями. Дайте подіяти протягом години. Потім легкими рухами протріть вологою ганчіркою чи м’якою губкою. Якщо ефект незадовільний, процедуру можна повторити.

Тепла вода і рідке мило

Змішайте у мисці теплу воду 100 мл і рідке господарське мило - 50 мл. Далі мильний розчин потрібно наносити ганчіркою на плями і змивати чистою водою. Висушити феном з холодним повітрям.

Плями на плитці

Жорстка вода може призводити до появи плям і відкладень на плитці. У такому випадку допоможе густа суміш оцту з содою, яку потрібно нанести на плитку. Залиште на 15-20 хвилин, а тоді протирайте вологою чистою ганчіркою і паперовими рушниками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як зробити шви ідеально білими. З цим впораються засоби, які завжди є на кожній кухні.