Як відпочити від спеки у квартирі: цілком можливо обійтися без кондиціонера

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Способи не страждати від спеки
Охолодитися вдома. Фото: valleymaine.com

Від спеки можна врятуватися навіть без кондиціонера

У спекотний літній день дуже хочеться знайти прохолодне місце, щоб трішки перепочити. Якщо ви не маєте вдома кондиціонера, цілком можливо самостійно охолодити кімнату до потрібної температури.

Кілька слушних порад допоможуть пережити спеку у квартирі. Як зробити повітря прохолодним самостійно, розповідає apostrophe.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зволожувати повітря. Спеціальні пристрої добре впораються зі зволоженням повітря у кімнаті, Якщо немає світла, потрібно намочити великий банний рушник чи простирадло у холодній воді, відтиснути, щоб не капало і повісити на отвір дверей чи вікно. Таким чином ви зробите “вологий фільтр”.

Затемнення кімнати . Протягом дня намагайтеся тримати вікна заштореними чи повішати на них темну тканину. Також добре діє сонцезахисна плівка, яку потрібно поклеїти на вікно. Сонячні промені вона пропускатиме, але не даватиме кімнаті нагріватися надто сильно.

Правильне провітрювання. Більшість людей відкривають вікна на день, але так відчуватиметься сильна спека, провітрюйте дім у темний час доби чи лишайте відкритими на ніч.

Вологе прибирання. Кілька разів на день протирайте пил та мийте підлогу холодною водою.

Лід. Залишайте у кімнаті миску наповнену крижаною водою та покладіть туди багато льоду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як охолодити кімнату, щоб не потерпати від спеки вночі . Це забезпечить комфортний сон і гарний відпочинок.