Очистити скло каміна золою? Вас здивує відмінний результат з мінімальними зусиллями

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Спосіб чищення скла в каміні
Відчистити скло в каміні. Фото: kratki.ua

Скло у каміні швидко забруднюється нагаром та кіптявою, яку складно відмити

Зараз у будинках часто встановлюють відкриті каміни або електрокаміни для затишку і тепла. Власники камінів зі склом добре знають, як важко відмити скло від нагару та кіптяви. Адже достатньо одного спалювання дров, щоб воно знову забруднилося. Тому потрібно знати спосіб швидкого чищення без спеціалізованих засобів.

Ефективно очистити камінне скло можна за допомогою сажі, яка залишилася після спалювання деревини. Як це робити правильно, розповідає bucketsandbows.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На полицях магазинів є багато спеціалізованих засобів для видалення нагару та кіптяви. Але вони не завжди є під рукою, та й коштують досить дорого. Ми пропонуємо вам відмінний спосіб чищення, для якого знадобиться лише паперовий рушник та зола.

Як відчистити камінне скло

Мити скло потрібно обережно, щоб не пошкодити та не подряпати його. Тому не бажано для очищення використовувати жорсткі губки чи щітки. Щоб гарно відмити скло потрібно змочити паперовий рушник водою, тоді покласти його у золу у каміні і ретельно потерти скло повільними рухами. Далі достатньо протерти чистим вологим рушником чи серветками поверхню. Це безпечний спосіб, який відмиє нагар без пошкоджень та зусиль.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які дрова найкраще обирати для каміна. Адже про це потрібно подбати заздалегідь.