Прибере плями і позбавить неприємного запаху: додайте оцет до прання і будете вражені резльтатом

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Використання оцту при пранні
Оцет добре діє при пранні. Фото: cappone.in.ua

Білий оцет - надійний помічник господинь при пранні одягу

Пральна машинка, мабуть, найбільша трудівниця у будинку. Адже брудний одяг ніколи не закінчується. А якщо є маленькі діти, то це постійні плями від чорнила , трави, фломастерів чи жиру, які так важко відіпрати.

Оцет давно використовують для різних побутових завдань, окрім приготування їжі. Як можна з його допомогою полегшити прання, розповідає meta.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для чого додавати оцет при пранні

Виводить плями . Налийте білий оцет безпосередньо на пляму та залиште на 15-20 хвилин. Далі виперіть з пральним засобом. Чудово діє на плями від жиру, олії, їжі, поту, чорнил, вина, кави.

Пом’якшує тканину і виводить запахи. Додайте при звичайному циклі прання 20 мл оцту у відсік для кондиціонера. Речі стануть яскравими, оновленими та чистими.

Знезаражує. Більшість спортивного одягу є синтетичним, тому часто після звичайного прання лишається стійкий запах поту. Оцет чудово прибере неприємні запахи і добре вимиє порошок з тканини.

Замочування. Дуже стійкий сморід взуття чи одягу допоможе прибрати замочування в оцті. Розведіть 100 г оцту з 500 г води і покладіть на кілька годин взуття чи речі. Далі періть, як звичайно.

Очищення пральної машини . 1/2 склянки білого оцту потрібно додати безпосередньо в барабан і зачекати завершення циклу прання. Це добре прибере неприємні запахи, цвіль та бруд.

Перед тим, як додати оцет завжди перевіряйте сумісність його з тканинами. Обережно використовуйте при пранні делікатних тканин, таких як шовк, віскоза, ацетат. Не змішуйте з відбілювачем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як оцет допоможе почистити праску від нагару. Дієвий та надійний спосіб, який перевірили сотні господинь.