Відбілити одяг без відбілювача? 3 засоби, які у цьому допоможуть

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Надійно відбілити речі
Відбілювання простими способами. Фото: techinsider

Відбілити речі можна без спеціальних засобів

Прання білого одягу потребує кількох правил, адже від невірного поводження чи поганого сортування речі можуть втратити колір та набути сірого відтінку. Для відбілювання господині користуються спеціальними засобами , але натуральні інгредієнти можуть дати значно кращий ефект.

Якщо ваша біла блузка чи футболка більше не приносить радість своїм виглядом, можна спробувати відбілити її. Альтернативні засоби стануть чудовою заміною відбілювачам з хлором, які можуть призвести до псування речей, пише meta.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Лимон

Лимонна кислота може відмінно допомогти відбілити бавовняні, лляні і поліефірні тканини. Потрібно видавити сік 4 лимонів і змішати з 4 л гарячої води. Добре розмішати і занурити одяг на 1 годину чи цілу ніч.

Оцет

200 мл оцту розмішати з 4 л води і залишити білизну на 12 годин. Далі потрібно прати, як звичайно. Якщо додати 200 мл білого оцту в цикл полоскання при пранні білого або кольорового одягу - це допоможе усунути залишки мийного засобу, які призводять до потьмяніння речей.

Сода

Про властивості соди відбілювати речі знають усі. До 4 л гарячої води додайте 200 г соди і покладіть одяг на 1-2 години, а для кращого ефекту - на цілу ніч. Тоді виперіть, як зазвичай.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як відбілити речі, які пожовтіли . Надійний бабусин рецепт не втрачає своєї актуальності.