Легко і без стресу: як зняти старі шпалери, щоб не змучитися

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Способи позбутися старих шпалер
Зняти старі шпалери. Фото: kruizer.com.ua

Віддирати старі шпалери від стіни може стати справжнім випробуванням для нервів

Кажуть, якщо шлюб переживе ремонт, він буде довгим і щасливим. Адже важливо не лише обрати колір та матеріал шпалер, а й зняти попередні, які “намертво” приросли до стіни, щоб поклеїти нові.

Щоб зменшити стрес від початку ремонту, можна скористатися надійними порадами, які зроблять процес знімання шпалер менш травматичним. З таким завданням можна впоратися швидко і без зайвих клопотів, якщо знати кілька простих способів. Цікаво, що під верхнім першим шаром можна відшукати десятки різних шпалер і прослідкувати історію ремонтів будинку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Як швидко зняти шпалери
Способи зняти старі шпалери. Фото: napensii.ua

Підготуйте приміщення . Спочатку винесіть всі зайві меблі та предмети, щоб не заважали. А ті, які надто важкі потрібно надійно захистити плівкою від забруднень.

Стан шпалер . Перевірте, як надійно тримаються шпалери. Іноді клей може бути надто сухим і зняти верхній шар буває досить легко. Якщо відклеїти одразу не вдається, скористуйтеся лезом ножа або шпателем, щоб акуратно відокремити верхній шар від основи. Завжди починайте з кута і повільно рухайтеся вздовж стіни.

Намочування. Зробіть суміш води та звичайного прального порошку чи скористайтеся спеціальним засобом для змочування шпалер. Розпиліть чи нанесіть суміш кистю та зачекайте 10-15 хвилин.

Пар. Якщо ви маєте парову машину, це значно полегшить та пришвидшить процес зняття старого матеріалу. Гаряча пара швидко розм’якшує клей проникаючи через шпалери.

Розділювач . У продажі є спеціальний інструмент - розділювач шпалер. Він має вигляд шпателя з змінними лезами та добре відокремлює шпалери і залишки клею.

Залишки клею. Досить часто на стіні після зняття шпалер лишається шар клею. Він добре відмивається спеціальними змивами або розчином води і оцту. Потрібно нанести на клей і зачекати 15-20 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильні інструменти і прості поради допоможуть зробити зняття шпалер просто і швидко. Але попередньо добре оцініть стан матеріалу, адже можливо можна обійтися екстреними способами, щоб уникнути повного переклеювання.