Найкращі бюджетні способи охолодити домівку у спеку: ТОП-5 порад, які стануть в пригоді кожному

Лайфхаки
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Як охолодити дім в спеку: топові бюджетні способи
Найкращі бюджетні способи охолодити приміщення у спеку. Фото: freepik.com

Спробуйте поєднувати одразу кілька - і ефект від них відразу зросте!

Неймовірна спека, яка прийшла в Україну у липні + відключення світла, змушують шукати нові способи охолодитися та знизити температуру в приміщенні. І якщо зазвичай із цим допомагають кондиціонери та вентилятори, то цього разу українцям доводиться користуватися більш примітивними лайфхаками. Про них і розкажемо далі.

Кількома ефективними порадами ділиться портал “Стіна”. Ми обрали кілька найпростіших бюджетних способів, які стануть в пригоді у ці дні кожному!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

ТОП-5 простих способів охолодитися та знизити температуру повітря в кімнаті

Лайфхаки для охолодження кімнати - дешево і надійно
Як влітку насолоджуватися теплом, а не страждати через нього. Фото: freepik.com

1️⃣ Природне охолодження

Вдома варто зробити так звану “зелену кімнату”. Йдеться про те, що в одну з кімнат у будинку чи квартирі варто заставити кімнатними квітами та різними рослинами: вони не тільки виробляють кисень, але й добре випаровують вологу. Чим більше рослин у кімнаті — тим прохолодніше в ній буде.

2️⃣ Техніка "намокання"

Достатньо просто намочити звичайний рушник у холодній воді та накинути його на себе чи вкритися ним. Щойно вода почне випаровуватися, ви відчуєте омріяну прохолоду та ефект свіжості.

3️⃣ Охолодіть постільну білизну

Перед сном, щоб нормально заснути у спеку, спробуйте охолодити постільну білизну, закинувши її морозильну камеру. Для дійсно хорошого ефекту білизна має полежати там хоча б годину. Далі просто витягайте все, застеляйте ліжко як зазвичай та лягайте спати.

4️⃣ Користуйтесь холодним посудом

У холодильник чи морозильну камеру можна помістити невеликий посуд — наприклад, невеличку пляшку з водою чи металеву чашку або миску. Поставивши ці вихолоджені речі біля себе, ви довго відчуватимете прохолоду, яку вони дарують після таких нехитрих маніпуляцій.

5️⃣ Створіть "направник повітря"

Беремо горловину від пластикової пляшки або лійку та встановлюємо її біля вентиляції або відчиненого вікна — так, щоб спрямувати потік повітря у свій бік. Завдяки правильній циркуляції повітря ви почуватиметесь набагато комфортніше у розігрітій сонцем кімнаті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся, як кілька шматків звичайної фольги допоможуть врятуватися від спеки. Впевнені, що цей лайфхак ще не раз стане вам у пригоді!