6 способів вимити липку пилюку на кухні

Лайфхаки
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

6 легких способів вимити липкий бруд на кухні
Як вимити липку пилюку на кухні, фото: pvproductions

Не обов'язково купувати дорогу хімію, аби відмити липкі плями пилу на кухні

Які б нові меблі та сильна витяжка не були на кухні, все одно після приготування їжі десь може з’явитися липкий пил. Його нереально відмити водою або мийними засобами для посуду. Раніше ми писали, навіщо класти соду на дно сміттєвого бака, а тепер розкажемо, чим вимити липкий бруд.

Для вас — 6 дієвих способів легко відмити липку пилюку на кухні, пише pixelinform.com. Ці варіанти дешеві та не шкідливі. А ще інгредієнти, які відмиють вашу кухню, зазвичай є у кожної господині.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Як легко і швидко вимити жирну пилюку з кухні
Як легко вимити жирну пилюку з кухні, фото: Freepik

6 способів відмити липку пилюку:

  1. З’єднайте оцет і воду у пропорції 1:1 в пляшці із пульверизатором. Побризкайте цією рідиною липке місце і дайте 5 хвилин, аби розчин подіяв. Після цього протріть усе вологою губкою.

  2. Зробіть пасту із води і соди. Вимішайте, аби консистенція була максимально однорідною. Нанесіть її на липку пилюку і залиште на 10 хвилин. Змийте мокрою ганчіркою.

  3. Якщо у вас глянцеве покриття, замість води візьміть олію. Змішайте її із содою у пропорції 2:1. Нанесіть суміш на липку поверхню та залиште на 20 хвилин. Потім усе протріть вологою губкою.

  4. Намастіть липку пилюку олією. Після цього протріть усе щіточкою та поприскайте сумішшю оцту й олії, які розведені в однакових пропорціях. Через 20 хвилин вимийте поверхню теплим мильним розчином.

  5. Розведіть у 1 л води 15 г лимонної кислоти. Нанесіть рідину на поверхню та залиште на 30 хвилин. Змийте водою.

  6. Із липкою пилюкою миттєво впорається очисник для скла авто. Побризкайте ним на брудне місце і залиште на 5 хвилин. Усе легко змиється водою.

Раніше ми писали, що не варто залишати на вулиці або в сараї. Для вас — підказки, які речі можуть швидко зіпсуватися, якщо ви не будете зберігати їх удома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ: