Влізе все і навіть більше: як правильно складати валізу

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Як скласти речі в валізу
Фото: freepik.com

Ділимось корисними порадами, які приводяться тим, хто намилився в відпустку

Не має різниці, їдете ви у відпустку за кордон чи будете подорожувати ненькою Україною, валізу прийдеться збирати в будь-якому випадку. Тож, збережіть собі наші поради, як помістити найбільше речей в одну сумку!

Важливо не тільки компактно скласти речі, але й розмістити їх у правильних частинах валізи. Залежно від типу одягу, деякі речі варто класти у більшу, основну частину валізи, а інші — у сітчастий відсік на відкидному боці з гігієнічних міркувань та для надійної фіксації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Штани

Відкидний відсік підходить для основного одягу, як-от штани, верхній одяг і піжама. Крім цього, штани можна покласти на дно валізи. Для уникнення надмірного об’єму, рекомендують складати штани у різних напрямках.

Верхній одяг

Відкидний відсік також підходить для верхнього одягу. Ці речі краще складати, а не скручувати в рулони. Скручування одягу займає більше місця і може призвести до його зминання, тому краще складати одяг тонкими шарами, щоб заощадити простір.

Спідня білизна

Сітчастий відсік у середній частині валізи підходить для шкарпеток, спідньої білизни, бюстгальтерів та інших дрібних речей. У разі використання рюкзака або невеликої сумки для короткої подорожі, шкарпетки можна класти у взуття. Білизну варто складати в пакет або розміщувати на бічній стінці сумки поруч з одягом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Взуття

Взуття рекомендують класти на дно валізи з боку коліщаток, щоб бруд і пісок не потрапили на чистий одяг. Якщо є непотрібний пакет, сумка для взуття або звичайна торбинка, варто класти в них взуття з брудною підошвою.

Аксесуари

Прикраси слід зберігати у спеціальних сумках або косметичках, розміщуючи їх над взуттям. Дорожні органайзери для прикрас — хороший вибір, хоча вони можуть бути громіздкими. Прості поліетиленові пакети також підходять для зберігання прикрас і легко помістяться в сумку для туалетного приладдя.

Туалетні приналежності

Туалетні приналежності, засоби для догляду за шкірою, гребінець і косметику варто класти у пакет і розміщувати у верхній частині основного, глибшого боку валізи. Варто раціонально підходити до вибору б'юті-засобів для відпустки. Якщо не плануєте робити укладку чи повний макіяж, можна відмовитися від частини речей, щоб зекономити місце.

Брудний одяг

Не забудьте залишити місце у валізі для брудного одягу, який краще складати у глибшу частину валізи під час повернення додому. Хоча зазвичай більшість одягу після відпустки стає брудним, іноді залишаються кілька чистих речей. Використання пакетів або торбинок допомагає тримати брудний і чистий одяг окремо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, як зібрати косметичку для подорожі. Під час збору валізи потрібно окремо зібрати косметичні засоби. ;)