Не періть труси з кухонними рушниками: фахівець із гігієни б'є на сполох

Лайфхаки
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Чому ці речі не можна прати разом
Ніколи не періть ці речі разом, фото: JayMantri

Лікар закликала розділяти білизну не лише за кольором

Чимало людей кидають у пральну машинку усе брудне, а коли приходить час прати, вони роз’єднують темні речі зі світлими, аби нічого не полиняло. Проте цього мало. Раніше ми писали, як позбутися жирних плям без хімічних розчинів, а тепер розкажемо, чому не можна прати труси із кухонними рушниками, і за якої умови це все ж таки можна робити.

У пральній машинці відпирається практично все, але це не означає, що температура прання +40 вбиває бактерії, розповіла лікар, фахівець із гігієни Ліза Акерлі, пише huffingtonpost.co.uk. Тому прати спідню білизну із рушниками, шторами чи іншим текстилем — не можна.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Зі слів експертки, бактерії зі спідньої білизни, які є у всіх людей, залишаються на тканині навіть після прання при температурах +30 чи +40. Відповідно, усе, що було біля трусів, матиме такі ж бактерії. Саме тому спідню білизну треба прати окремо.

Не кладіть труси разом із кухонними рушниками, тому що на тканині вашої спідньої білизни можуть залишатися природні виділення, і, думаю, не зовсім добре, коли ці мікроби опиняться потім на вашій кухні,
— пояснила лікарка.

Додала, що бактерії гинуть при пранні за температури +60 градусів. Але такий режим пральної машинки підходить не для всіх типів тканини. Врятувати ситуацію може лише спеціальний дезінфекційний засіб для білизни. Саме він знищить усі бактерії навіть при пранні з температурою води +40.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як позбутися жовтих плям на одязі під пахвами. Експерт поділився дієвим лайфхаком, який поверне чистоту вашим речам легко і дешево.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.