Більше ніякого смороду й плісняви: що треба зробити із пралкою, щоб вона самостійно очистилась

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як очистити пральну машину від плісняви та запаху: лайфхак із оцтом та нашатирним спиртом
Як легко очистити пралку від запаху й бруду. Фото: shutterstock

Нам знадобляться всього 2 копійчані компоненти, які знайдуться у кожному домі

Прання — це те, від чого не відкараскається жодна господиня. Ми вже розповідали, як можна зменшити витрати прального порошку, щоб хоч трохи зекономити, а тепер розповімо, як навести лад у пральній машині, щоб з неї не тхнуло сирістю.

Корисним лайфхаком ділиться сайт Ukr.Media. Найголовніше, що за допомогою цього хитрого трюку вам вдасться не тільки прибрати неприємний запах з машинки, а й усунути плісняву, яка також з’являється на гумовому ущільнювачі через постійну сирість та брак уваги з боку господині.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Щоб побороти обидві проблеми, достатньо взяти звичайний столовий оцет та перекис водню. Ці два прості компоненти, які коштують копійки, впораються з пліснявою та неприємним запахом із машинки не гірше за спеціальні засоби із магазину.

Обидва інгредієнти беремо у рівних пропорціях 1:1. Гарно все змішуємо і за допомогою ватки, ватного диска або чистої кухонної губки ретельно обробляємо гумовий ущільнювач, який і є причиною всіх проблем. Залишаємо все просохнути на 15 хв і запускаємо цикл полоскання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А якщо вас цікавить, як не допускати появи поганого запаху з машинки, радимо прочитати ще одну нашу статтю. Раніше ми ділилися детальною інструкцією по догляду за пралкою в домашніх умовах.