Чому прання на 40°C — це марна трата грошей: пояснюємо нюанси

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Який режим прання у пралці не потрібний
На якому режимі не варто прати в машинці автомат. Фото: istockphoto.com

4 причини, на які слід звернути увагу

Якщо ви закинули речі в прання і дістали їх не дуже свіжими, рекомендуємо переглянути та врахувати наступного разу ці важливі поради. А щоб не витрачати гроші даремно і завжди отримувати ідеальний результат від прання, читайте далі нашу статтю, в якій ми ділимося секретами досвідчених господинь.

У всіх сучасних пралках передбачено чимало різних режимів прання: ви можете коригувати й інтенсивність режиму, і температуру води, і вибирати, власне, режим прання (бавовна, синтетика, дитячий одяг, спортивний одяг, ручне прання, делікатне прання тощо). Однак не всі господині знають, що виставляти температуру 40°C — це марна трата грошей практично у всіх випадках. Чому так — пояснює pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому не варто прати на 40°C

  1. Розмноження бактерій. Ваш одяг після прання, звісно ж, буде пахнути і навіть матиме непоганий вигляд, якщо забруднення було не сильним. Однак варто знати, що на ньому може залишитися до 85% бактерій, які вижили після такої “лайтової” ванни з невисокою температурою.

  2. Неефективне виведення плям. Багато видів забруднень важко прибрати без високої температури, особливо, якщо у вас не найкрутіший порошок і доволі старенька пралка.

  3. Економія електроенергії. Пральна машинка тягне чимало електрики саме для нагрівання води, тож, чим вищу температуру ви обрали, тим більше заплатите потім за світло. Якщо ви хочете зекономити й обираєте для цього невисокі температури, то 40°C буде нічим не кращим варіантом, ніж 30°C. Зате в останньому випадку вийде економніше.

  4. Нелогічність використання. Якщо одяг не особливо брудний, то йому вистачить прання і на 30°C, а якщо це дуже брудні речі, то й 40° вас не врятує — треба обирати 60° чи навіть 90°.

Єдиним винятком із правил є речі, які не можна прати на вищих температурах — тоді у вас просто немає вибору. Інформація щодо умов прання вказана на ярликах, тому радимо завжди уважно їх читати!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, речі яких кольорів не можна прати разом. Тут ідеться не тільки про розділ на чорне / біле / кольорове.