Перевірте свій дім на безпечність: ТОП-3 загрози для вашого улюбленця

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Собака краде їжу зі столу, фото
Фото: allthingslists.com

Безпека вашого собаки або кота - ваша пряма відповідальність

Раніше ми писали, як провести час з улюбленцем. А тепер розповімо, як створити для нього безпечне середовище в домі. Перевірте, чи не має тварина вільного доступу до продуктів та речей з цього списку.

Дім - це завжди про тепло, затишок та безпеку. Таким він має бути не лише для вас, а й для вашого допитливого улюбленця, який завжди прагне засунути свою мордочку туди, куди не можна.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як зазначає гастроентерологиня та дієтологиня Владислава Бондар, створення безпечного середовища для вашого улюбленця включає усвідомлення різних потенційних небезпек та заходів для їх запобігання. Тож нижче наводимо кілька прикладів потенційних загроз для тварин у вашому будинку та розповідаємо, що з ними робити.

Рослини

Деякі рослини (лілії, олеандр, папороть тощо) можуть бути отруйними для тварин. Краще не тримати їх вдома взагалі або розміщувати у місцях, де пухнастики до них не дістануть.

Їжа

Шоколад, цибуля, виноград тощо… Перелік небезпечних для улюбленців продуктів насправді дуже обширний. Тож слідкуйте, щоб у них не було можливості випадково поласувати чимось шкідливим.

Ліки та хімікати

Зберігайте ліки, чистильні засоби та інші хімічні речовини у безпечних місцях, недоступних для тварин. Також варто навчитися розпізнавати симптоми отруєння та про всяк випадок записати в смартфон телефон ветеринара та токсикологічного центру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, чому пес здається постійно голодним. Більше про це - у цьому матеріалі.