Які банальні речі можуть вбити вашого котика: ветеринари назвали 14 речей, які знайдуться в кожному домі (ВІДЕО)

Домашні тварини
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Які речі токсичні для котів: список від ветеринарів
Які речі токсичні для котів: список від ветеринарів. Фото створене ШІ для Hochu.ua

Тримайте їх якомога далі від вашого улюбленця

Коти — чудові тварини, яких просто обожнюють багато людей 🐈‍⬛🥰 Однак вони потребують не тільки нашої любові та ласки, а й пильності, бо представники родини котячих — ті іще пройдисвіти, які без зайвих зусиль знаходять проблеми собі на голову 😅 Раніше ми розповідали, що може статися, якщо ви залишите на провітрювання вікно без москітних сіток, а котик захоче скористатися цим, щоб вибратися на вулицю. Тепер же поговоримо про не менш банальні речі, які з легкістю можуть вбити вашого пухнастика…

Списком надзвичайно небезпечних для котів речей та речовин поділилися у TikTok фахівці ветклініки olvet.clinic . Ветеринари назвали аж 14 пунктів токсичних рослин, лікарських речовин та звичайних продуктів, які знайдуться у кожному домі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Список токсичних для котів речей:

  1. Фікус

  2. Алое

  3. Тюльпани

  4. Лілії

  5. Орхідеї

  6. Парацетамол

  7. Ібупрофен

  8. Цибуля

  9. Часник

  10. Алкоголь

  11. Кава

  12. Шоколад

  13. Фенол (карболова кислота, яка використовується у виробництві синтетичних смол та різних полімерів, лікарських препаратів, барвників, поверхнево-активних речовин, антиоксидантів — ред.)

  14. Етиленгліколь (це найпростіший двоатомний спирт, який входить до складу так званого “антифризу” — ред.)

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що коти, попри всі стереотипи на кшталт “коти гуляють самі по собі”, сильно залежні від господаря. У більшості випадків він стає не просто людиною, яка дає йому їсти, а справжнім двоногим другом та компаньйоном, з яким тварина почувається у безпеці 🥹 Саме тому дуже важливо знати, як довго коти можуть залишатися вдома самі.