4 моменти, на які потрібно звернути увагу при виборі миски для улюбленця

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Як вибрати миску для домашнього улюбленця
Миска для собаки. Фото: rbc.ua

Миски для котів та собак мають свої відмінності

Раніше ми писали, як користуватися кондиціонером, щоб не нашкодити улюбленцю. Тепер же поговоримо про річ, яка є у кожного песика та котика, проте не завжди вона така, як має бути. Так, мова про миску.

На жаль, не всі господарі можуть правильно вибрати розмір мисок та підставок для тварини. Тож, щоб ви дарма не витратили свої кошти, прислухайтесь до порад експертів Harley&Cho з цього приводу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Діаметр та об’єм

Миска має бути достатньо широкою, щоб мордочка песика поміщалась всередині та йому було зручно діставати їжу. А для котиків важливо, щоб вуса не торкались внутрішньої сторони миски та не подразнювались.

Також у миску має поміщатися добова норма корму та достатня кількість води.

Порада. Звертайте увагу на ширину мордочки улюбленця. Тваринам з пласкою та широкою формою мордочки краще обирати миски ширшого діаметра.

Матеріал

Посуд має бути з безпечного для улюбленця матеріалу та не вбирати запах їжі. Такі миски можуть бути з кераміки та нержавіючої сталі. А ось від мисок з пластику краще відмовитися.

Висота підставки

Висота підставки ніяк не впливає на опорно-руховий апарат тварини та на те, з якою швидкістю песик їсть. Головне, щоб миски були не вище грудей улюбленця, інакше йому не буде зручно їсти. Якщо хвилюєтеся щодо швидкості поглинання їжі, можете обрати спеціальну миску для повільного годування.

Практичність

Миски повинні бути стійкими та не “подорожувати” підлогою під час їжі. Приємним бонусом буде можливість мити миску в посудомийній машині або підігрівати в ній їжу у мікрохвильовці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, які банальні речі можуть вбити вашого котика. Ці 14 речей знайдуться у кожному домі.