Як чистити зуби коту, щоб він за це не видряпав вам очі (ВІДЕО)

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Як чистити зуби коту
Ветеринари розповіли, як чистити зуби коту. Фото: Хочу

Важливо, щоб котик звик до цієї процедури, тож наберіться терпіння

Раніше ми розповідали, чим небезпечні кондиціонери для ваших домашніх улюбленців. А у цій статті хочемо нагадати про важливість догляду за ротовою порожниною котика.

Ви зі свого досвіду можете знати, наскільки неприємним може бути зубний біль. Щоб ваш улюбленець не відчув його на собі, регулярно дбайте про його ротову порожнину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як правильно це зробити - розповіли ветеринари Kyiv Vet Podil. Прислухайтесь до їхніх порад та нехай ваш пухнастик завжди буде здоровим!

Як чистити зуби коту: інструкція

► Перш за все, придбайте спеціальну зубну пасту. Ні в якому разу не використовуйте для котика ту, що для людей - для нього вона шкідлива. Також вам знадобиться зубна щітка: найкраще підійде та, що для дітей віком від 0 до 3 років (ultra soft).

► Нанесіть трішки пасти на щітку та дайте улюбленцю до них звикнути - понюхати або лизнути.

► Відкривати пащу коту не потрібно - тільки припіднімайте губу. Верхню щелепу потрібно чистити повільними рухами зверху вниз, а нижню - знизу вверх.

► Розпочніть з однієї чистки на день (намагайтеся робити це в один і той же час, щоб котик звик). Потім переходьте до дворазового чищення зубів (так само дотримуючись певного графіка).

► Якщо з пащі з’являється поганий запах або ви помітили якісь зміни - зверніться за консультацією до ветеринарного стоматолога.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як назвати рибку. ТОП-25 варіантів імен опублікували у цьому матеріалі.