М'які іграшки для собак: що вам варто знати перед тим, як купувати їх. На зв'язку - експерти

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

М'які іграшки для собак - як гратися
Як гратись з собакою м'якими іграшками. Фото: freepik.com

Неправильне використання іграшок може призвести до травмування тварини

Раніше ми писали, як гарно провести час з улюбленцем на свіжому повітрі. Зокрема, ви можете погратися з ним м’якими іграшками. Як це робити, щоб не нашкодити собаці - дізнавайтесь у цій статті.

Як зазначають експерти Harley&Cho, спільні ігри з улюбленцем зміцнюють та підтримують ваш зв’язок, роблять тварину щасливішою, покращують її настрій та знижують рівень стресу. Також під час гри улюбленець отримує необхідне фізичне навантаження та вивільняє надлишкову енергію. Ще один плюс - стимулювання розумової активності тварини, оскільки під час гри її можна вчити новим командам або трюкам.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щодо м’яких іграшок, то вони призначені для гри в перетяжки або “принеси”. Важливо, щоб людина була залучена в гру або наглядала за тим, як грається улюбленець. Зокрема це пов’язано з тим, що такі речі часом не надто цупкі і тварина, відірвавши шматок іграшки, може її проковтнути.

М'які іграшки для собак - як гратися
Як гратись з собакою м'якими іграшками. Фото: freepik.com

Як гратися з улюбленцем м’якою іграшкою

► Під час гри у перетяжки не можна відривати лапи тварини від землі, тому що вона отримує ударне навантаження на суглоби. Своєю чергою це може призвести до травмування опорно-рухового апарату собаки.

► Не варто гратися на слизькій чи дуже грубій поверхні (асфальт, бетон, плитка), оскільки це також погано впливає на суглоби. Віддайте перевагу газону або ґрунтовим доріжкам.

► Іграшки мають бути виконані з безпечних для тварини матеріалів. Звичайні дитячі іграшки не можна використовувати для гри з улюбленцем.

► Краще гратись короткими сесіями (до 5 хв) і закінчувати, поки ваш собака ще бажає грати.

► Прибирайте іграшки в кінці кожної гри (особливо, якщо улюбленець любить їх знищувати).

Як доглядати за іграшками

Іграшки для собак дуже швидко стають слинявими та брудними. Щоб підтримувати їх в чистоті:

  • протирайте тверді та резинові іграшки щотижня;

  • м’які іграшки періть кілька разів на місяць чи в міру їхнього забруднення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Граючись з собакою на вулиці, зважайте на температуру повітря. У літній період краще зменшити фізичну активність улюбленця, щоб він не отримав тепловий удар. Більше про це - у цьому матеріалі .