Колір шерсті впливає на характер кота? Вчені знайшли дещо цікаве, проводячи дослідження такого ого взаємозв'язку

Домашні тварини
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Чи залежить характер кота від кольору його шерсті - дослідження вчених
Чорний кіт. Фото: Хочу!

Люди звикли жити, спираючись на стереотипи. Виключень майже не буває

Багато хто помічав, що коти різного кольору часом поводяться зовсім по-різному. Чи дійсно характер хвостика залежить від кольору його шерсті? Дізнавайтеся далі!

Про цікаві дослідження, проведені вченими, розповідає theconversation.com . Усі “секрети” котів розкриваємо у цій статті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Руді коти дійсно “тупіші” за своїх родичів, а чорні — дуже розумні?

Якщо ви регулярно “залипаєте” у TikTok, то могли помітити певну тенденцію у кумедних відео з котиками. Здається, що всі руді коти значно “дурніші” за своїх родичів. Вони постійно падають з ліжка або застрягають у незручних місцях, зависають на одному місці, а ще — регулярно лякаються буденних речей. Тоді як коти з черепаховим забарвленням здаються більш вольовими та витривалими, а чорні коти — надзвичайно розумні.

Щоб зрозуміти, чи є якась залежність між кольором шерсті кота і його характером, ще у 2012 році вчені провели окремі дослідження . Коти, як і люди, мають різні типи особистості, тому науковці вирішили опитати власників хвостиків і з’ясувати, що й від чого залежить.

Втім, ці дослідження показали тільки одне: люди упереджені. Згідно з даними, які отримали дослідники з Університету штату Каліфорнія та Нового коледжу Флориди, провівши опитування 200 власників котів різних порід та кольорів, вдалося вивести такі тенденції:

  • руді кошенята сприймаються як доброзичливі та мають зазвичай низькі оцінки в категоріях “відсторонених” і “сором’язливих”;

  • триколірні ( черепахові ) коти отримали високу оцінку “відчуженості” та “нетерпимості” (тобто вони зазвичай самі по собі і не дуже люблять компанію);

  • білі коти також вважалися відстороненими, а ще — сором’язливими та спокійними;

  • двоколірні коти вважалися доброзичливими.

До речі, щодо чорних котів жодної тенденції не вдалося вивести 😐

Однак, зважаючи на те, що відповіді на запитання давали не самі коти, а бали за їхню “норовливість”, “відчуженість”, “сором’язливість” та “впертість” призначали господарі + те, що дані про чорних котів виявилися дуже розпливчастими, вчені не стали пов’язувати безпосередньо колір шерсті котів та їхній характер.

Що насправді впливає на характер кота

Почнемо з того, що для котів, як і для решти живих істот, дуже важливу роль відіграє генетика . Також провідне місце у формуванні характеру цих тварин має середовище життя та спосіб виховання тварини . Так, якщо кошенята не спілкуються з людьми у віці приблизно 9 тижнів, то вони, наймовірніше, будуть хвилюватися при контакті з людьми та іншими тваринами. Далеко не останнім фактором є і те, скільки часу кошеня провело з мамою .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також вас може зацікавити, чи можна давати котам рибу . Попри те, що більшість хвостиків обожнює її, є кілька дуже важливих моментів, які не можна ігнорувати.