Як зробити вологий корм із сухого в домашніх умовах, якщо немає змоги його купити

Домашні тварини
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Як зробити вологий корм для котів і собак в домашніх умовах
Кіт не хоче їсти сухий корм: як зробити з нього вологий. Фото: stock.adobe.com

Головні правила та поради для власників котиків і песиків

Відповідальні господарі котів і собак добре знають, у чому різниця між сухим та вологим кормом, і більшість зможе погодитися, що тварини надають перевагу саме вологому. Однак в ціні він завжди дорожчий, тому годувати улюбленця самим лише вологим кормом виходить недешево, особливо, якщо ви дбаєте про здоров’я свого пухнастика та обираєте дійсно хороший корм з лінійки супер-преміум або навіть холістік.

Саме через це у багатьох людей виникає ідея просто розмочити звичайний сухий корм, зробивши його вологим у домашніх умовах. Чи можна так робити і чи дійсно цей корм буде нагадувати тварині корм із паучів або консерв, розбираємось разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як розмочити сухий корм?

Розмочити звичайний сухий корм вдома можна. Це не є проблемою. Однак тут важливо зробити це правильно. Для цього заливаємо жменю сухого корму для кота чи собаки теплою водою і залишаємо набухати приблизно на 20-40 хв. За цей час кожна гранула має повністю набратися водою.

Та зважайте ще й на те, що добитися консистенції рідкого корму з упаковки у домашніх умовах не вийде: розмочений сухий корм не буде ні на вигляд, ні на смак точно таким же, як спеціалізований в паучах або консерві. Однак це все одно непоганий варіант, якщо тварина відмовляється їсти сухий корм, п’є замало води, а ви не маєте змоги зараз дати їй вологого корму.

Розмочуйте рівно стільки корму, скільки вихованець з’їсть за один раз ❗️

Річ у тім, що такий корм псується набагато швидше за сухий, особливо в спекотну погоду.

Чи можна розмочити сухий корм бульйоном чи молоком?

❌ Ні! Категорично ні! Краще не ризикуйте здоров’ям свого улюбленця, бо таке “геніальне” поєднання може призвести до порушення роботи травної системи кота / собаки та навіть до отруєння. Та й загалом поєднувати між собою натуральний корм і спеціалізований не бажано.

Як довго зберігається розмочений сухий корм?

Старайтеся розмочувати таку порцію корму, якої тварині вистачить на одне годування. Кіт, наприклад, вдруге їсти свої недоїдки не стане, тож, якщо приготували забагато, або сховайте у холодильник залишки (там розмочений корм може зберігатися не більш як 12 год, при цьому миска має бути щільно упакована), або відразу викидайте.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, як перевести улюбленця на новий корм. Робити це слід дуже обережно і поступово, адже різка зміна корму може підірвати здоров’я вашого пухнастика!