Який корм обрати: сухий чи вологий? А може поєднати? ТОП-5 запитань, якими задаються власники котів

Домашні тварини
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Який корм для кота обрати - сухий чи вологий: плюси та мінуси, чи можна поєднувати
Обираємо корм для кота. Фото: pexels.com

Про переваги та недоліки кожного з них дізнавайтеся тут 👇

Годівля домашніх улюбленців — дуже важлива частина догляду за ними. Від того, наскільки якісний та відповідний до потреб вашого котика корм обирається, залежить здоров’я та самопочуття пухнастика. Ми вже розповідали, чи можна розмочувати сухий корм, тепер же торкнемося інших важливих питань, що стосуються спеціалізованого корму для кішок.

Зоомагазин "Кіт і Пес" у своєму блозі наводить 5 найчастіших запитань, якими задаються власники котів, обираючи корм для свого улюбленця. Усі відповіді щодо того, який корм обрати — вологий чи сухий — та чи варто взагалі між ними обирати, знайдете у цій статті! 🐱

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

1️⃣ Які переваги та недоліки вологих і сухих кормів?

  • Вологі корми містять більше води, аніж сухі. Це може бути корисним для тварин, які не вживають достатню кількість води. А ще вологі корми зазвичай мають вищу поживну цінність і можуть бути смачнішими для деяких тварин.

  • Сухі корми, своєю чергою, мають більший термін зберігання і більш зручні у використанні (зокрема, вони можуть довше пролежати у мисочці та не зіпсуватися). А ще цей вид корму може допомогти підтримувати здоров'я зубів тварин, адже жування більш твердої їжі допомагає очищати зуби та масажувати ясна.

2️⃣ Поєднання вологих та сухих кормів: чи можна давати і те, і те?

Так, вологий та сухий корм для котів можна поєднувати. Абсолютно нічого поганого у цьому немає. Головне, щоб корм був якісним і вам вдавалося дотримуватися балансу. Тобто потрібно стежити за кількістю калорій, білків, жирів, вуглеводів та інших поживних речовин, які котик споживає протягом дня у вигляді сухого та вологого корму. Важливо не перегодувати улюбленця, щоб у нього не виникло ожиріння та інших проблем зі здоров’ям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

3️⃣ Чи можна змішувати вологі та сухі корми в одній мисці?

Ні, краще так не робити. Таким чином ви можете зіпсувати корм і тим самим нашкодити своїй тварині.

4️⃣ Чи можна поєднувати вологий та сухий корм під час одного прийому їжі?

Так, це дозволяється. Але, знову ж таки, рахуйте калорійність та поживність виданої порції.

5️⃣ Чи можна сьогодні давати тільки вологий корм, а завтра — тільки сухий?

Так, це також дозволяється. Просто розміри порцій та кількість годівель у такому разі мають бути різними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся, яку воду не варто давати своєму улюбленцю. Зрозуміло, що вода для тварини повинна бути чистою та свіжою, але яку краще обрати: з-під крана, фільтровану, кип’ячену, пляшкову чи спеціальну у пляшках? Відповідь знайдете тут.