5 порад з догляду за морськими свинками, які точно стануть в пригоді власникам цих гризунів

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Морські свинки - базові правила догляду
Як доглядати за морською свинкою. Фото: zaxid.net

Щоб ваша свинка була здоровою та щасливою, за нею потрібно правильно доглядати

Раніше ми писали, як правильно підіймати морську свинку. Тепер хочемо ще більше поліпшити вашу дружбу з цією екзотичною домашньою тваринкою, давши кілька корисних порад. Гортайте статтю нижче!

Дійсно, морські свинки невибагливі в утриманні, а тому їх часто обирають як домашніх улюбленців. Водночас не варто забувати, що це екзотичний різновид тварин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб ви не наробили помилок у догляді за цими гризунами, разом з фахівцями “Першого ветеринарного хабу” ділимося базовими правилами по догляду за морськими свинками.

🐹 Порада #1. Чим більшою буде клітка або загін - тим комфортніше буде вашому улюбленцю. Піддон клітки варто застеляти м’яким наповнювачем, адже у цих тварин дуже ніжна шкіра на лапках.

🐹 Порада #2. Основний раціон свинки має складатися зі свіжого сіна (на постійній основі), свіжих овочів (морква, броколі, листя салату), спеціального корму для морських свинок та свіжої води.

🐹 Порада #3. Підтримуйте чистоту клітки, регулярно видаляючи залишки їжі та бруд, миючи поїлку та годівниці. Здійснювати повне прибирання помешкання вашої морської свинки потрібно мінімум двічі на тиждень.

🐹 Порада #4. Це соціальні тварини, тож вони потребують спілкування як з іншими свинками, так і з людьми. Якщо у вас лише одна тварина, намагайтеся проводити з нею більше часу, щоб вона не відчувала себе самотньою.

🐹 Порада #5. Слідкуйте за станом здоров’я вашого улюбленця. Зокрема звертайте увагу на вушка, очі, зубки, шерсть, шкіру, кігтики, вагу та загальну активність гризуна.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що можна давати папузі замість корму. Списком дозволених продуктів ділимося у цьому матеріалі .