Як подорожувати з пухнастиком без стресу: 7 важливих моментів

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Подорож з котом або собакою - як правильно підготуватися
Як подорожувати з домашнім улюбленцем. Фото: freepik.com

Чим краще ви підготуєтесь до поїздки, тем менше неприємних сюрпризів в ній виникатиме

Раніше ми писали, що Укрзалізниця вносить зміни до перевезення тварин. Та який би вид подорожі ви не обрали - потягом, машиною, автобусом чи літаком, - важливо заздалегідь підготуватися до цієї поїздки.

Багато пет-батьків беруть своїх пухнастиків з собою у подорожі. Так, для них це стрес, але, можливо, менший, ніж коли б ви залишили свого котика чи песика у когось для них малознайомого.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Та важливо, щоб поїздка була не лише безпечною для улюбленця, а й комфортною. Що з цього приводу радять експерти Optimeal - розповідаємо далі.

#1: Документи

Перед поїздкою потрібно ознайомитися з правилами перевезення тварин не лише на території України, а й тієї країни, до якої ви збираєтеся. Вам точно будуть необхідні ветеринарний паспорт та свідоцтво 1-ВЕТ. Також часом дуже важлива наявність у пухнастика мікрочіпа.

#2: Комфорт у дорозі

Придбайте для улюбленця зручну переноску або спеціальний рюкзак з водонепроникним дном. Для тварин більших розмірів також будуть потрібні намордник та повідець. Краще почати привчати улюбленця до цих аксесуарів заздалегідь.

Подорож з котом або собакою - як правильно підготуватися
Як подорожувати з домашнім улюбленцем. Фото: freepik.com

#3: Вимоги щодо транспортування

Якщо ви подорожуєте не власною автівкою, обов’язково дізнайтеся про вимоги щодо транспортування у фірми-перевізника.

#4: Їжа, вода та ліки

Запасіться ними в достатній кількості. Варто уникати перегодовування тварини, оскільки це може призвести до нудоти в пухнастика. Не буде зайвим зібрати ветеринарну аптечку з необхідними ліками.

#5: Превентивні заходи

Як ми писали вище, тварину може нудити або вона може почати дуже нервувати. Запитайте у свого ветеринара, які препарати варто дати перед поїздкою з метою профілактики цих моментів.

#6: Зупинки

Тварині необхідні відпочинок та “туалетні” перерви. Тож заплануйте зупинки та прогулянки, щоб улюбленець менше нервував та легше адаптувався до нових обставин.

#7: Зв’язок з ветеринаром

Запишіть у телефонну книгу номер ветеринарного спеціаліста, який буде з вами на зв’язку та зможе проконсультувати у разі непередбачуваної ситуації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про унікальну транспортну капсулу для собак. Більше про цю розробку дізнавайтесь у цьому матеріалі.