Люди - не єдині жертви: як допомогти улюбленцю не стресувати під час обстрілів

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Як допомогти тваринам під час ракетних обстрілів
Собака. Фото: freepik.com

Якщо тварина почала поводитися не так, як завжди - зверніться до ветеринара

Тварини так само страждають від відключень світла та ракетних обстрілів, як і люди. Через це у них може виникнути гостра реакція на стрес. Як правильно та своєчасно надати допомогу улюбленцю під час нової атаки росіян - дізнавайтесь у цій статті.

Як відповідальний власник під час повітряної тривоги ви маєте дбати не лише про себе, а й свого улюбленця. Своїми порадами з цього приводу поділився ветеринар Микола Чуприна.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ракетні обстріли: як діяти пет-батькам

► Намагайтеся не виходити на прогулянку під час повітряної тривоги. Якщо собака все ж почув сирену або звуки вибухів, намагайтеся заспокоїти його: говоріть спокійно, гладьте тварину по спинці. І, звісно ж, одразу прямуйте до укриття!

► Під час обстрілів приділяйте улюбленцю увагу - грайтеся та говоріть з ним, намагайтеся забезпечити комфорт та відчуття безпеки. Не буде зайвим мати при собі його улюблену іграшку та ковдру.

► Якщо через стрес улюбленець почав відмовлятися від їжі, не намагайтеся змусити його їсти. Краще дочекайтеся, коли тварина сама проявить інтерес до їжі.

► Щоб привчити улюбленця до звуків сирени та вибухів, включайте аудіозаписи з цими звуками. Варто починати з мінімальної гучності та поступово збільшувати її. У цей час відволікайте тварину іграми та розвагами, пригощайте смачненьким.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про електронний ветпаспорт улюбленця. Що потрібно знати власникам пухнастиків - дізнавайтесь у цьому матеріалі.