Знайшовся геніальний лайфхак для тих, чиї котики постійно деруть м'які меблі в будинку

Домашні тварини
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Як відучити кота дерти меблі. Фото: feliway.com.au

Зробіть це - і ваші меблі будуть цілими!

Якщо у вас вдома живе котик, вам конче необхідна спеціальна дряпка! І якщо ви думаєте, що котик, який виходить на вулицю погуляти, саме там і буде сточувати свої кігтики, а купівля спеціальної штуки для цих його природних потреб — це марна трата грошей, то дуже помиляєтесь. І за це згодом можете “поплатитися” власними меблями 😕

Якщо ви вже зіткнулися з цією проблемою, маємо для вас гарні новини: є один простий, а головне — абсолютно безкоштовний лайфхак, який допоможе виправити ситуацію! Ним ділиться Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як відучити кота дряпати м’які меблі: ЛАЙФХАК

Позбавити кота дурної звички дряпати м’які меблі дуже просто: все, що нам для цього знадобиться — залізна посудина та кілька звичайних вилок.

Отже, поставте на крісло або диван залізну посудину, в яку попередньо складіть ще кілька маленьких столових приборів. Коли кіт знову візьметься за своє, посудина має почати бряжчати — цей звук відлякає кота від процесу.

Ще один варіант — “натикати” вилок між м’якою частиною крісла або дивана та підлокітником, зубчиками догори. Таким чином, коли кішка почне дерти меблі, то буде зачіплятися за гострі краєчки вилки — навряд чи їй це особливо сподобається.

Тільки ні в якому разі не використовуйте для цього ножів! Ним котик може дуже серйозно поранитись❗️❗️❗️

А загалом, для кращого ефекту, можете спробувати комбінувати обидва методи. За декілька днів кіт має звикнути, що дряпати диван чи крісло — погана ідея.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, що означає котяча поза “животиком догори”. Що це за дивні танці влаштовують котики, коли бачать господаря, дізнавайтеся тут!