Ваш собака знає про вас більше, ніж ви собі думаєте: 13 речей, які він точно уже рознюхав

Домашні тварини
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Що ваш собак знає про вас: повний список. Фото створене ШІ для Hochu.ua

Розповідаємо, що саме здатні відчувати та розпізнавати наші улюбленці

Ми вже розповідали, як бачать світ наші улюбленці (зокрема, коти і собаки), але ви й досі не уявляєте, наскільки багато вони насправді про вас знають! Сьогодні розповімо дещо таке, через що вам доведеться подивитися на свого гавчика іншими очима 😉

Завдяки своїм особливим здібностям собакам вдається дізнаватися про свого господаря дуже багато цікавих речей. Про що саме знає ваш пес, а ви й не підозрюєте про це, знає Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

⭐️ 13 речей, які знає про вас собака

  1. Ваш собака знає, коли вам сумно. І не тільки вам, а й іншим людям, яких він зустрічає.

  2. Собака вміє відчувати ваші наміри щодо нього. Ви могли це помітити, коли тільки-но збиралися повести його мити лапи або чистити вуха чи щось в такому ключі. Начебто ще нічого й не зробили, а пес вже здимів 😁 Це справжній талант, пов’язаний або з завдатками “домашнього психолога” у собаки, або з особливістю анатомії його органів зору, які миттєво фіксують інформацію про кожен ваш порух — навіть непомітний для іншої людини.

  3. Здатність відчувати, що людина нездужає. Найімовірніше, це якось пов’язано з запахом.

  4. Пес завжди знає, коли ви налякані. Тут все дуже просто: по-перше, ваш собака (і не тільки ваш, а всі собаки загалом) має прекрасний нюх, тож гостро відчуває викид адреналіну, який обов’язково супроводжує появу страху, а по-друге, як би ми не старалися, нас завжди видаватиме мова тіла.

  5. Собака знає, що ви несправедливий. Вчені проводили спеціальні дослідження і з’ясували, що в собак є специфічне почуття справедливості. Наприклад, коли у вовчій зграї хтось не ходив на полювання, інші члени зграї не дозволять йому з’їсти здобич, яку він “не заслужив”. Тому ваш пес завжди очікує на винагороду, якщо слухається вас і виконує всі ваші команди.

  6. Собака помічає, коли перестає бути для вас пріоритетом у житті. Коли він помічає, що більше не є центром вашого Всесвіту і ви почали приділяти увагу комусь іншому, пес починає ревнувати та ображатися. Проявлятися це може по-різному.

  7. Ваш собака бачить вашу злість. Він зчитує це за невербальними сигналами, які ми несвідомо демонструємо, коли не в настрої. І вам слід пам’ятати, що ваш улюбленець не розуміє, що саме вас розлютило — він чи хтось інший.

  8. Собака знає, чи щедра ви людина. Під час одного з експериментів, які проводили вчені, вдалося з’ясувати, що собака не хоче встановлювати контакт з людиною, яка на його очах погано поводилася з іншою людиною. Натомість до тих, хто поводився добродушно, собаки підходили раз за разом.

  9. Собаки відчувають, що жінка вагітна. В такому випадку пес стає обережнішим і більш дбайливим щодо неї. Ймовірно, це теж пов'язано з його прекрасним нюхом.

  10. Собака знає, коли ви їдете до ветеринара. Звідки — ніхто не знає, але навіть поїздку до нової ветклініки ваш собака “рознюхує” ще до того, як ви туди дістанетесь.

  11. Собаки вміють переживати та розпізнавати горе через утрату.

  12. Ваш собака знає, чи хороша ви людина. Його оцінка ґрунтується не тільки на основі вашого ставлення до нього, а й завдяки спостереженням за тим, як ви ставитесь до інших людей і тварин.

  13. Собака точно про це знає, коли вам хтось не подобається. Тут все просто — нюх і мова тіла. Ваш улюбленець чує, які саме гормони виділяються у вашому організмі, коли ви спілкуєтесь чи просто бачите якусь людину, а ще ви “видаєте” себе власними рухами та мімікою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про хибну вагітність у собак. Пояснюємо, чому це зовсім не мило, а досить небезпечно.