Мають великі очі, хроплять та пукають: 10 фактів про мімімішних мопсів (ФОТО, ВІДЕО)

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Цікаві факти про мопсів, які варто знати
Мопс. Фото: freepik.com

За кордоном це свято має назву Pug Day

Щороку 15 жовтня у США святкують Національний день мопса. Розповідаємо більше про цю породу собак - далі у цьому матеріалі на Хочу!

Коллін Пейдж започаткувала не один день домашніх тварин для собак та котів, зокрема, й Національний день мопса. Його почали відзначати з 2012 року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Так, мопси - це милі добрі та грайливі створіння. Справжня доза позитиву та антистрес не лише для своїх власників, оскільки через свої витівки ці хвостики нерідко стають зірками соцмереж. Користуючись нагодою, поділимося з вами цікавими фактами про цю породу.

10 фактів про мопсиків

Цікаві факти про мопсів, які варто знати
Дівчина тримає мопса на руках. Фото: freepik.com
  1. Цю породу собак з великими очима та плоскою мордочкою обожнювала китайська знать. До речі, там вірили, що мопсики здатні приносити удачу та процвітання.

  2. До Європи мопсів завіз турецький флот у 1553 році.

  3. Мопси мають ласкавий характер та люблять увагу. Водночас вони можуть бути ну дуже впертими.

  4. Ці хвостики схильні до ожиріння і не мають стоп-слова у харчуванні. Тож демонструвати свою любов до улюбленця за допомогою їжі все ж не варто.

  5. Мопси стали героями декількох стрічок та мультфільмів, як от “Люди в чорному”, “Мітчелли супроти Машин”, “Патрік”, “Kingsman: Таємна служба”.

  6. Через особливості їхньої тілобудови мопси можуть час від часу пукати та хропіти уві сні.

  7. Мопси линяють, причому роблять це постійно (рясніше у періоди сезонної линьки). Тому людям, помішаним на чистоті та схильним до алергії, краще не заводити цих хвостиків.

  8. Мопси погано переносять спеку та надмірні фізичні навантаження, тож відпочинок разом на пляжі або спільний підйом в гори - не варіант.

  9. Ці тваринки дуже прив’язані до людей і слідують за ними скрізь. Буквально скрізь.

  10. Вони досить хворобливі, тож потребують постійного чекапу здоров’я. Зате стільки любові вони дарують у відповідь на вашу любов та турботу!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що придбати власникам тварин, які люблять інноваційні технології. Дізнавайтеся про 5 цікавих пристроїв - у цьому матеріалі.