Ще пухкенький чи вже жирний? Як боротися з надмірною вагою котика

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Чим небезпечне ожиріння котів
Товстий котик. Фото: irishmirror.ie

Любити - не означає загодовувати

Раніше ми ділилися порадами, як повернути улюбленцю апетит. Та зазвичай у котиків з цим проблем не виникає, навпаки, вони готові топтати щось смачненьке 24/7. Звісно ж, це може призвести до ожиріння пухнастика. Як з нею боротися - дізнавайтесь у цій статті на Хочу!

Багато власників не можуть відмовити улюбленому котику у смаколику, особливо, якщо той дивиться на них “голодними” очима. І це робиться так легко і просто, чого не скажеш про боротьбу з ожирінням, яке виникає внаслідок такої безконтрольної годівлі і водночас недостатньої фізичної активності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Так, надмірна вага “б’є” по здоров’ю улюбленця. Деякі з можливих захворювань, як от цукровий діабет, синдром Піквіка чи ліпідоз печінки, які виникають зокрема через ожиріння, навіть дуже серйозні.

Як профілактувати ожиріння пухнастика

► Годуйте тварину згідно норм, зазначених виробником корму на упаковці. Ласощі у раціоні кота не повинні перевищувати 10% денного споживання калорій.

► Частіше спілкуйтеся та грайтесь зі своїм котиком. Подбайте, щоб у нього була можливість бігати та стрибати.

► Якщо тварину кастрували або стерилізували, зверніться до ветеринара, щоб він допоміг вам підібрати відповідний раціон.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як обрати правильну миску для кота. І ні, будь-яка - не підійде. Розповідаємо про це детальніше - у цьому матеріалі.