Реставруємо старі меблі: креативні ідеї для натхнення (ВІДЕО)

Дизайн та інтер'єр
682
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Як перетворити старі меблі на модні та оновлені
Ідеї для реставрація старих меблів, фото: vintage_mebel

Для вас — добірка ідей, як модно реставрувати старі меблі своїми руками

Воєнний стан скасував чимало планів та мрій. Люди, які хотіли робити ремонти вдома і придбати нові меблі, змінили свої пріоритети. Раніше ми писали про біофільний дизайн інтер’єру, а тепер розкажемо, як переробити старі меблі своїми руками, аби зекономити і водночас мати затишок.

Переробити меблі до невпізнанності можна і без майстра. Із цим завданням легко впораються жінки. Головне — час, фантазія та акуратність.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У першу чергу зі старих меблів потрібно зняти лак, після чого зачистити основу, аби вона стала матова і гладка. Потім знежирте поверхню та покрийте грунтовкою для дерева. Коли вона висохне, згідно з інструкцією, можна декорувати.

Оберіть улюблений колір та наносьте його на підшотовлену поверхню. Обирайте невеликі паралонні валики для фарбування. Зробіть 3 — 4 шари, але кожен повинен добре висохнути. Після цього покрийте реставровану поверхню акриловим лаком. Це може бути і матовий, і глянцевий лак — обирайте, який вам більше підходить. Не забувайте, що лакувати потрібно також у 4 шари, даючи повністю висохнути кожному шару.

Тепер можна змінити гарнітуру. Водночас із фарбуванням стильно робити декупаж, додавати рокалові вставки та ірнший декор.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про робочу зону на балконі. Дизайнери показали, як її легко і гарно оформити, аби стало зручно та затишно.