Штори або тюлі — своїми руками: майстер-клас, як легко і швидко це зробити (ФОТО)

Дизайн та інтер'єр
1 256
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Шиємо штори і тюль своїми руками, фото: lurex.ua
Майстер-клас, як пошити штори власноруч

Для вас — покрокові підказки, як власноруч пошити штори

Чимало господині шиють штори і тюль власноруч. Це набагато дешевше, а ще можна придумати будь-яку новинку в їхньому моделюванні. Раніше ми писали, як оздобити дзеркало мушлями, а тепер розкажемо, як пошити штори.

Якщо ви не хочете відносити штори або тюль до швачки, пошити їх власноруч. Це легко зробити, якщо у вас є швейна машинка. Потрібно мати трішки часу, нитки, ножиці, булавки, тасьму для штор і самі штори.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Доступні підказки, як власноруч пошити штори
Покрокові підказки, як власноруч пошити штори, фото: epicentrk.ua

Зазвичай краї штори чи тюлі уже оброблені, тому вам не потрібно їх підшивати. Залишається додати спеціальну тасьму, яка допоможе прикріпити виріб на карниз. Верх штори або тюлі підігніть на 1 см, аби не розпушувалася нитка текстилю. Закріпіть ваш загин булавками, і прикладіть тасьму для штор так, аби петельки, за які мають чіплятися гачечки карниза, були зверху. Відповідно, саму тасьму на шторі видно не буде, тому що вона буде пришиватися на виворотну сторону текстилю.

Наживіть тасьму на штору, аби все було рівно. Тепер прострочіть усе разом на швейній машинці в 2 ряди. Перший шов повинен бути зверху, а другий — знизу. Закріпіть окремими швами краї. Тепер можна вішати.

Легкі підказки, як власноруч пошити штори
Підказки, як власноруч пошити штори, фото: just-design.com.ua
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як реставрувати старі меблі. Для вас — добірка ідей, як їх гарно переробити, аби стало затишно і модно.