5 помилок у дизайні інтер'єру, через які вам важко розслабитись вдома

Дизайн та інтер'єр
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як зробити дім затишним: яких помилок не врато допускати
Невдалий дизайн інтер'єру. Фото:design.pibig.info

Таким багато хто грішить, а потім не може зрозуміти, в чому ж проблема і чому їм некомфортно у власному домі 🥲

Мій дім — моя фортеця. Чули про таке? Ми впевнені, що чули. Однак, чи розумієте ви, що фортеця — не тільки про захист, а й про затишок та спокій. А якщо вам неспокійно та незатишно вдома, то що це за дім такий?… 🥺

Сьогодні разом із Real Simple розповімо про 5 найчастіших помилок, через які розслабитися у власному помешканні буває досить складно. Запам’ятовуйте, щоб не повторювати чужих помилок, або щоб все хутенько виправити й отримати у результаті ідеальний дім, в який хочеться повертатися!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

❌ ТОП-5 помилок у дизайні інтер’єру дому

  1. Неправильні лампочки. За словами експерта — дизайнера інтер’єру Грея Джойнера, вони повинні бути 2700K і ніякі інші. В іншому разі світло стає синім і холодним, що робить простір занадто стерильним як для дому. Саме “тепле” сяйво правильних лампочок робить простір затишним.

  2. Делікатний дизайн. Йдеться про якісні речі, які не коштують усіх грошей світу. Тобто, перський килим та диван за 100 тисяч явно не дадуть вам розслабитися, коли в гості приходять пари з дітьми або хтось напідпитку і ризикує розвернути чергову порцію червоного вина прямо на ваші коштовні тканини.

  3. Недосконалі установки. Тут ідеться про те, що криво повішений карниз або картина не дадуть спокійно дихати перфекціоністу. І навіть якщо ви себе таким не вважаєте, ваша підсвідомість спершу пошепки, а згодом просто таки кричатиме, що щось не так. Про який відпочинок тут може йти мова? 😅

  4. Невдалий вибір фарби або кольору шпалер. Неправильно підібраний колір може змусити вас відчувати муки щоразу, коли ви заходите в кімнату. Перед тим, як пофарбувати стіни або обклеїти їх якимись шпалерами, обов’язково переконайтеся, що вам буде комфортно з цим кольором чи принтом. Пам’ятайте, що це — надовго, бо навряд чи вам захочеться закінчити ремонт і знову його розпочати через кілька днів або тижнів.

  5. Незручні меблі. Красиві та стильні меблі — це одне, а от зручні — часто зовсім інше. Чудово, якщо ці дві характеристики вдало поєдналися і вам пощастило купити саме такий стіл / стільці / диван / ліжко / полиці під книги тощо. Однак, якщо все-таки постав вибір: красиво чи зручно, обирайте останній варіант, не вагаючись. Колись ви собі подякуєте — і не раз!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про 5 головних правил для облаштування спальні мрії. У такій кімнаті вам точно буде зручно відпочивати!