Нікого не слухайте: покладете це добриво в лунку до томатів - і плоди будуть маленькими, а бадилля все заглушить

Сад і город
733
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Помідори на городі, фото
Фото: odinfakt.com

Заборонені добрива для томатів

Вирощування томатів — справа непроста. Тут слід бути уважним на кожному етапі: починаючи від вибору та висівання насіння, підживлення та пересадки розсади у відкритий ґрунт, і закінчуючи доглядом рослини у період від початку цвітіння і аж до отримання останніх плодів.

Як передає noviydoctor.com, помідори є досить чутливими до різного роду підживлень. Внесення неправильних добрив може призвести до того, що замість великих соковитих томатів ви у підсумку отримаєте дрібний урожай і масивну зелену частину куща. Як цього не допустити — розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

❌ Чим не можна підживлювати помідори

Найпоширеніша помилка, яку допускають часом навіть досвідчені дачники — перебір з деревним попелом. Пам’ятайте, що томатам потрібен слабокислий ґрунт, а якщо ви вирішили його трохи закислити, краще оберіть щось інше. Помідори не дуже люблять золу.

Одна із головних причин “нелюбові” помідорів до деревного попелу криється у тому, що ви не завжди знаєте склад деревного попелу. Якщо у ньому, наприклад, забагато калію, то в куща виникне дефіцит кальцію, а це, своєю чергою, призводить до появи вершинної гнилі. Так само проблеми виникнуть і якщо забагато виявиться кальцію.

Порушення балансу між цими двома елементами призводить до того, що кущ матиме поганий імунітет і частіше хворітиме, а самі плоди можуть почати розтріскуватися. А ще томати з таких кущів більш сприйнятливі до змін погодних умов і виростають дрібними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, чим варто підживити огірки, щоб росли як на дріжджах. Це натуральне добриво з легкістю замінить вам магазинні аналоги!