Сад на підвіконні: перелік овочів та квітів, які можна виростити у склянці води

Сад і город
718
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

цибуля в склянці
SHUBA / Виростити рослини у воді

Які рослини можуть так рости

Ми розповідали, як прогнати птахів від вишень. Тепер розповідаємо, які рослини можна виростити без ґрунту, просто у воді. Це як квіти, так і їстівні рослини.

Розкриваємо секрети вирощування зелені та квітів без використання ґрунту – лише за допомогою води. Детально розповідаємо разом із LovePets .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які рослини можна вирощувати у воді?

Зелена цибуля

Її легко виростити з цибулини, помістивши її в склянку з водою. Вибирайте середні за розміром цибулини, особливо ті, що вже мають зелені паростки. Зніміть верхній шар лушпиння, опустіть цибулю у воду і поставте в світле, але прохолодне місце. Через кілька тижнів ви зможете зрізати перший урожай свіжої зелені для весняного салату.

Тюльпани

Не вірите, що тюльпани можна вирощувати без ґрунту? Це дійсно можливо! Просто опустіть цибулину в невелику кількість води, і через деякий час з'являться перші листочки.

Гіацинти

Ще один вид цибулинних, який чудово росте вдома у склянці води. Єдина умова – гіацинту потрібен добрий рівень освітлення. Не забувайте стежити за рівнем води та своєчасно її підливати.

Амариліс

Ця декоративна цибулинна рослина також не потребує ґрунту для цвітіння та розвитку. Амариліси дуже ефектно виглядають у вазах. Для стійкості цибулини на дно вази можна додати декоративного каміння, заливши все невеликою кількістю води.

Сукуленти та кактуси

Один з популярних способів вирощування сукулентів або кактусів – це гідропоніка, тобто занурення кореневої системи в живильний розчин або воду. Помістіть рослину в горщик, наповнений декоративними камінцями, і поставте його в інший горщик з водою.

Часник

Помістіть зубчик часнику у воду, і через деякий час з'являться зелені паростки, а через кілька тижнів ви зможете зібрати перший урожай часникової зелені. Її можна додавати в закуски, салати або обсмажити зі спеціями. Води потрібно зовсім небагато, вона не повинна повністю покривати часник.

Цибуля-порей

Щоб виростити невеликий запас цибулі-порею, її нижня частина має бути в довжину не менше 5 сантиметрів. Помістіть цибулину в ємність з водою, щоб у воді виявилося тільки коріння, і змінюйте воду щодня, підливаючи не більше ніж на 1 сантиметр. Приблизно через тиждень з центру стебла повинні з'явитися молоді пагони.

Фенхель

Фенхель – це не лише суперфуд та чудовий інгредієнт для різноманітних страв, але й ще й рослина з масою корисних властивостей. Щоб виростити його вдома, вам знадобиться лише вода та коренева частина фенхелю або зріз завтовшки не менше 3 см. Опустіть фенхель у воду і поставте на добре освітлене місце. Через деякий час він обов'язково дасть паростки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Регулярно міняйте воду, щоб вона залишалася чистою та свіжою та забезпечте рослинам достатньо світла. Також ми розповідали, як підживити іриси.