Щоб троянди цвіли та гарно росли: небажане сусідство для королеви саду

Сад і город
1 287
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото червона троянда
Фото: poradnica.com.ua

Які рослини не можна садити біля троянд має знати кожен любитель садівництва

Практично у кожному квітнику ростуть трояндові кущі. Але іноді вони погано квітнуть, можуть перетворитися на шипшину та перестають рости. Причиною можуть бути погані сусідні рослини висаджені поряд.

Щоб ваші троянди завжди цвіли пишним цвітом та не хворіли, потрібно знати, що краще висадити біля них. Адже “шкідливі” сусіди можуть позбавляти кущі поживних речовин, розповідає канал Сучасна Дача.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Небажані сусіди для троянд

Великі хвойні та береза . Хвоя сама по собі підкисляє ґрунт, що троянда не любить, так ще й дає густу тінь, яка заважає квітам рости. А береза має потужну кореневу систему, яка висмоктує з ґрунту всі корисні речовини і троянди лишаються ні з чим.

Папороті та хости . Добре відомо, що ці рослини люблять тінь і вогкість, а для троянди потрібне більш сухе та сонячне місце. Виходить, що один із сусідів буде в гіршому становищі, тож тримаємо їх якомога далі.

Фізостегія, вербейник, енотера . Ці рослини іноді садять внизу троянд, але робити так не варто, адже їхня коренева система дуже агресивна і забере у троянд абсолютно усі поживні речовини.

Загалом завжди потрібно спостерігати за будь-якими сусідами і розсаджувати в разі проблем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як діяти, коли помітили тлю на трояндах. Зволікати не варто, адже це може призвести до загибелі квітів.