Що дати перцю на початку літа: овоч виросте великим і смачним

Сад і город
585
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

росте перець
ШІ / Правила підживлення перцю

Цікава хитрість розумних дачників

Ми розповідали, яке добриво варто дати часнику . Тепер ділимось секретами підживлення солодкого перцю.

Виростити якісні, великі та солодкі плоди перцю не так просто, адже ця культура досить вибаглива і потребує регулярного підживлення. Детально розповідаємо разом із Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли вперше підживити перець

Зазвичай перше підживлення перцю проводять через 2 тижні після висадки розсади на постійне місце. За цей час рослини встигають прижитися і зміцнити кореневу систему. Для цвіту та формування зав’язей важливо забезпечити рослини достатньою кількістю азоту, калію та фосфору. Ці елементи допоможуть перцям сформувати міцні кущі, рясні зав'язі та соковиті плоди.

Для першого підживлення рекомендується використовувати суміш суперфосфату, аміачної селітри та сірчанокислого калію. Змішайте сухі добрива у відрі, додайте 10 літрів води і ретельно перемішайте, щоб гранули повністю розчинилися. Вносьте розчин під кожен кущ перцю.

Коли проводити друге підживлення

Через 2 тижні після першого підживлення рекомендується провести друге, щоб закріпити результат і стимулювати розвиток зав'язей. Для цього використовуйте деревну золу та монофосфат калію з водою. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки регулярному підживленню та догляду ви зможете виростити міцні та здорові кущі перцю. Також ми розповідали, що дати помідорам для міцних зав’язей.