Хто шкодить помідорам? Чим обробляти томати від різних шкідників

Сад і город
888
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото шкідники помідорів
Фото: agroschool

Чим обробити помідори, щоб ласували ви, а не шкідники

Плоди помідорів полюбляють не лише більшість людей, а й багато різних шкідників. Потрібно знати, чим обробити рослини, щоб у результаті отримати гарний врожай, а не недогризки томатів. Також важливо садити поряд правильні рослини, адже томати “вживуться” не з усіма.

Томати потрібно вчасно висаджувати, достатньо поливати та підгортати, але турбота може обернутися гігантськими плодами. Як обробити кущі від різних шкідників, розповідає канал Сучасна дача.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Слизень

Любить поласувати листям і плодами культури. Позбавитися від нього допомагає розсипана навколо куща зола, тютюновий пил або подрібнена яєчна шкаралупа.

Білокрилка

Заражає листя помідорів, листя стає жовтого кольору і мляве. Для боротьби зі шкідником використовуйте часниковий розчин або нашатирний спирт.

Капустянка

Вона небезпечна тим, що прогризає кореневу систему томата і може лишити без врожаю. Від непроханого гостя добре допомагають настій з оцту і гіркого перцю.

Дротяник

Цей шкідник відчуває себе господарем дому: пошкоджує кореневу систему і проповзає в стебло. Профілактику слід проводити восени - розкислюйте або робіть нейтральним ґрунт.

Павутинний кліщ

Проявляється у вигляді білих крапок на листочках рослини. Потрібно ретельно обробити томати розчином з кульбаб і часнику з милом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як за допомогою одного засобу можна досягти величезного врожаю томатів. А знадобиться лише дешева кухонна крупа.