Культурна рослина, якій не місце на вашому городі: від неї більше шкоди, ніж користі

Сад і город
975
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

переваги та недоліки вирощування соняшника
24 канал / Чи варто садити його на городі

Що городники не знають про соняшник

Ми розповідали, яка різниця між золою та попелом для підживлень. Тепер поговоримо про культурну рослину, яку багато хто намагається вирощувати на городі. Однак не всі знають, що від неї більше шкоди, ніж користі.

Йдеться про звичайний соняшник. Це не лише мальовнича квітка, але й корисна культура, з насіння якої роблять олію та інші продукти. Проте, перш ніж садити соняшники на своїй ділянці, важливо знати, що вони можуть мати й негативний вплив на інші рослини. Детально розповідаємо разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому не варто садити соняшники на грядці

Виснаження ґрунту

Соняшник має потужну кореневу систему, яка витягує з ґрунту багато поживних речовин. Це може призвести до його виснаження та збіднення, що негативно вплине на врожай інших культур, які ви посадите пізніше.

Конкуренція за світло

Соняшники - високі рослини, які дають багато тіні. Це може зашкодити іншим, більш світлолюбним культурам, що ростуть поруч.

Шкода для інших рослин

Коріння соняшників виділяють у ґрунт речовини, які можуть бути шкідливими для інших рослин. Це може уповільнити їх ріст та розвиток. Також соняшники можуть бути привабливими для деяких шкідників, які потім можуть перейти на інші рослини у вашому городі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви хочете посадити соняшники як декоративні рослини, можете зробити це на окремій ділянці, де вони не будуть заважати іншим культурам. Важливо зважити всі плюси та мінуси. Також ми розповідали про вдале індійське підживлення для огірків.