Ці дерева можуть бути небезпечні для вашої ділянки: не варто їх садити

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чому не можна варити горіх і клен на ділянці
Hochu.ua / Ці дерева не варто садити на ділянці

Не всі дерева - ваші друзі

Ми розповідали, чому варто садити чорнобривці біля помідорів. Загалом правильне сусідство - запорука того, ваша ділянка буде тішити вас врожаєм та красою. Особливо це стосується дерев.

Вибір дерев для посадки на дачній ділянці – це відповідальне завдання, адже від цього залежить не лише краса вашого саду, але й безпека. Деякі дерева, на жаль, можуть становити загрозу, тому їх краще не садити біля будинку чи інших будівель. Разом із Ukr.Media розповідаємо про декілька видів дерев, яких краще уникати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Американський клен

Цей вид клена часто плутають з канадським, але він значно небезпечніший. Американський клен має тендітну деревину, яка може гнити зсередини, роблячи дерево небезпечним для падіння. Швидке зростання цього виду також несе ризики, адже дерево може впасти навіть без видимих ознак пошкодження.

Береза

Хоча береза ​​красиво виглядає в саду, вона може завдати шкоди ґрунту та іншим рослинам. Коренева система берези швидко виснажує ґрунт, роблячи його непридатним для вирощування інших культур. А ще береза ​​рясно обсипається дрібним листям, яке складно прибрати.

Верба

Як і американський клен, верба може раптово впасти через тендітність стовбура, не витримуючи ваги гілок. Падіння верби може завдати серйозної шкоди будівлям та іншому майну. Не рекомендується садити вербу біля будинку, гаража чи інших споруд.

Волоський горіх

Це дерево потребує багато місця і може шкодити іншим рослинам. Волоський горіх виділяє речовини, які можуть пригнічувати ріст інших рослин, що призводить до їхнього всихання. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед тим, як садити дерево, ретельно дослідіть його характеристики та особливості. Також ми розповідали, яка різниця між золою та попелом.