Хитрість на мільйон: як олія позбавить ваш город від шкідників

Сад і город
517
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як олія допомагає від шкідників
Позбутися шкідників олією. Фото:Хочу!

Звичайна соняшникова олія допоможе прогнати шкідників на городі

Звичайні речі з вашої кухні можуть стати надійними варіантами при боротьбі зі шкідниками. Досвідчені городники добре знають, що іноді побутові інгредієнти можуть працювати надійніше за хімічні засоби.

Цікавий спосіб з олією допоможе прогнати мурах, попелиць та інших шкідників з вашої ділянки. Як саме використовувати олію, розповідає odinfakt.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Захист кори дерев

Потрібно взяти стару футболку чи тканину та розрізати її на смужки, кожну з яких просочити соняшниковою олією. Краще брати нерафіновану, адже чим інтенсивніший запах, тим краще він відлякуватиме шкідників. Далі обмотайте смужками стовбур дерева, щоб створити своєрідний бар’єр. Коли олія буде підсихати - потрібно оновлювати її.

Мурахи

Для цього способу можна використовувати олію, яка залишилася після смаження, але перевірте, чи не залишилося у ній частинок їжі, які можуть привабити інших комах. Потрібно просто залити весь мурашник олією.

Попелиця

Беремо 500 мл води та додаємо туди 100 мл олії і 5 ст. л рідкого мила. Добре розмішуємо і отриманою сумішшю наносимо на уражені рослини за допомогою губки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як за допомогою олії можна прибрати неприємний запах з раковини. Це займає лише кілька хвилин вільного часу.