Як врятувати капусту від розтріскування: діяти потрібно одразу

Сад і город
685
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як врятувати капусту від тріщин
Фото з відкритих джерел / Чому капуста тріскається

Чому тріскається капуста

Ми розповідали, як прогнати попелицю з саду. Тепер розповідаємо, чому тріскаються качани на городі.

Тріснуті качани капусти – неприємне явище, яке може значно зменшити врожай. Чому це відбувається та як цьому зарадити, розповіли у профільному блозі “Василь Іванович Рослини”. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому капуста тріскається?

Зростання качана припиняється, а волога та поживні речовини продовжують надходити, що призводить до розтріскування. На щастя, існує кілька способів запобігти цій проблемі. 

Профілактика розтріскування

  • Не перетримуйте капусту на грядці, адже перестиглі качани найчастіше тріскаються. Збирайте їх, коли вони досягнуть оптимального розміру та щільності.

  • Не поливайте капусту занадто рясно, особливо в період дозрівання. Надмірне зволоження ґрунту може призвести до розтріскування качанів.

  • Ближче до збирання врожаю не рекомендується підгодовувати капусту. Це може стимулювати її ріст, що ймовірно призведе до тріщин.

Якщо капуста ще не зовсім дозріла, але ви помітили ознаки розтріскування, можна трохи "пригальмувати" її ріст. Для цього обережно поверніть кілька разів качани навколо їх осі, трохи пошкодивши кореневу систему. Це допоможе уповільнити надходження вологи та поживних речовин, що може запобігти подальшому розтріскуванню.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете зберегти свій урожай капусти неушкодженим та насолодитися смачними та корисними овочами. Також ми розповідали, що робити, якщо баклажани у теплиці не зав’язуються.