Просто, зручно, ефективно! Як захистити черешні від птахів агроволокном та повітряним змієм

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як захистити ягоди від птахів
Захист черешні від птахів. Фото: drevolaz.com.ua

Черешні полюбляють не лише люди, а й птахи

Черешня - надзвичайно смачна ягода, яку обожнюють діти і багато видів птахів . Іноді, коли доходить черга до збирання врожаю, на дереві не залишається жодної ягідки, адже ними поласували шпаки, ворони, граки чи дрозди.

Більшість людей, які мають у господарстві дерева черешні шукають різноманітні способи боротьби з крилатими злодюжками. Найчастіше господарі використовують звуковий відлякувач птахів, блискучі диски чи стрічки та навіть опудала пташок. Проте є ще цікавіші способи, які чудово впораються з таким завданням, розповідають на каналі Сад і садівник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Досить часто садівники використовують для захисту вишень та черешень сітку. Але птахи через отвори добираються до ягід і з’їдають геть усе, тому цей спосіб малоефективний.

Якщо дерево не дуже велике, найкраще натягнути на нього агроволокно і закутати його, ніби у кокон. Так сонце попадатиме на ягоди і сприятиме їхньому дозріванню, але жоден птах не зможе проникнути всередину, адже просто не бачить через тканину.

Ще один цікавий спосіб знайшовся за допомогою ігор дітей. Господарі каналу помітили, що коли діти граються повітряним змієм, жодна пташка не наближається до дерев. Тоді вони просто закріпили змія на металевому каркасі над деревами і забули про клопіт з птахами. Якщо немає можливості зробити каркас можна просто прив’язати іграшку до стовбура черешні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як врятувати черешні від хвороб. Профілактика від грибка допоможе зберегти врожай.