Швидка городня допомога: "полікуємо" огірки та помідори аспірином

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Способи використання аспірину для томатів та огірків
Аспірин для рослин. Фото:Хочу!

На грядках можна використовувати різні речі з кухні чи аптечки

Досвідчені городники застосовують різноманітні способи, варіанти і інгредієнти, щоб якісно доглядати за рослинами та стимулювати їхній ріст . Іноді здавалося б зовсім не призначені речі, можуть давати прекрасний ефект у відлякуванні шкідників чи догляді.

Досить часто на допомогу городникам може прийти домашня аптечка. Наприклад, звичайний аспірин просто незамінний помічник у догляді за томатами та огірками, розповідає pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

3 способи застосувати аспірин на городі

Розчин для поливу. На 10 л уводи подрібнити 4 таблетки аспірину. Таким розчином підливати помідори та огірки. Перед поливанням краще завжди робити свіжий розчин і не залишати, щоб довго стояв.

Для оприскування. Аптечний засіб і тут стане у пригоді. На 10 л води потрібно додати 2 таблетки. Розраховуйте так, що на кожну рослину буде іти по 300-400 мл розчину.

Тривалий догляд. Біля кожної рослини потрібно прикопати по половинці таблетки аспірину. Намагатися обережно розмістити якнайближче до кореневої системи, але, щоб не пошкодити її.

Аспірин сприяє стимулюванню росту рослин, допомагає реанімувати рослину, яка прихворіла, формує нові бутони та є відмінною профілактикою грибкових захворювань. Також полегшує стрес рослин при вимушеному пересаджуванні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що потрібно робити, якщо пожовтів кріп. Для такого явища може бути багато причин.