Ви навіть не помітите, як втратите врожай: як позбутись ненажерливих слимаків на городі

Сад і город
863
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

слимаки завдають значної шкоди
Hochu.ua / Як позбутись слимаків

Слимаки є дуже серйозною проблемою

Ми розповідали, чому на помідорах з’являються чорні плями . Тепер ділимось порадами, які можуть врятувати ваш врожай.

Зараз активно ллють дощі, а це означає, що чимало дачників вже зіткнулись зі страшною напастю - слимаками. Ці шкідники можуть завдати значної шкоди рослинам, знищуючи листя, плоди та навіть коріння. Тому важливо знати, як з ними боротися. Разом з  Pixelinform ділимось кількома ефективними методами боротьби зі слимаками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сольовий розчин

Цей метод не дуже приємний, але він дійсно працює. Зберіть слимаків з вашої ділянки та киньте їх у розчин солі. Пропорції розчину: 200 г солі на 10 л води.

Нашатирний спирт

Розведіть нашатирний спирт водою (10 мл на 10 л води) та обробіть цим розчином рослини, які слимаки полюбляють. Також можна обробити цим розчином місця, де ховаються слимаки.

Перешкоди

Створіть "смуги перешкод" навколо ваших рослин, щоб слимаки не могли до них дістатися. Для цього можна використовувати різноманітні предмети. Посипання з гострих предметів (подрібнених яєчних шкаралуп, голки, гравій). Посипання з гірчичного порошку, кайенського перцю, меленої кориці, а також мідний дріт (слимаки не люблять дотику до міді).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для кращого результату рекомендується використовувати комбінацію декількох методів боротьби зі слимаками. Дотримуючись цих порад, ви зможете позбутися слимаків на вашій ділянці та зберегти свій урожай. Також ми розповідали, як позбутись бур’янів між швами плитки.