Колорадські жуки цю картоплю минатимуть десятою дорогою: що роблять перед посадкою розумні дачники

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чим обробити картоплю перед посадкою від колорадського жука: найкращі народні способи та препарати
Колорадські жуки на картоплі: як захистити бульбу. Фото: Hochu.ua

Кілька цікавих ідей, перевірених часом

Колорадський жук — найперший ворог картоплі, з яким знайомий кожен дачник. Позбутися його можна різними способами, однак, за словами досвідчених дачників, найкращий спосіб боротьби з цим шкідником — зробити все, щоб він навіть не з’явився. Для цього вони проводять спеціальну обробку бульб перед висадкою. В чому її секрет — дізнавайтеся далі!

Існує немало народних засобів проти колорадського жука. Проте деякі бувалі городники вважають, що набагато ефективніше буде купити готові хімікати. Який спосіб обрати — вирішувати тільки вам, а ми разом із unian розповімо у цій статті про всі 😉

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Обробка картоплі на посадку від колорадського жука: народні методи та агропрепарати

Як прогнати колорадських жуків з картоплі: метод, який діє на випередження
Колорадський жук на картоплі. Фото: Hochu.ua

✅ Народні методи обробки бульб від шкідника:

  1. Розчин березового дьогтю. Беремо 30 г березового дьогтю і розчиняємо його у 4-5 л води. В цей розчин занурюємо картоплю перед самою посадкою.

  2. Розчин нашатирю. Розводимо 10 мл нашатирного спирту у повному відрі води. “Купаємо” у цьому розчині картоплю і висаджуємо в землю.

  3. Цибулеве лушпиння. Щоб захистити картоплю від колорадського жука, варто покласти у лунку до бульби під час її висаджування жменю лушпиння з-під цибулі.

✅ Яким препаратом обробити картоплю від колорадських жуків перед посадкою:

Найбільш ефективними бувалі дачники називають 2 препарати: "Табу" та "Терадокс". Обидва дають захист одночасно і від колорадського жука, і від дротяника.

❗️ Однак пам’ятайте, що використовуючи їх, треба уважно прочитати інструкцію і звернути увагу для яких сортів картоплі і в який період можна застосовувати цю отруту для шкідників ❗️

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, чому бульба зеленіє просто на грядці. Зазвичай до цього призводять дві доволі часті помилки, яких припускаються дачники. Виправити все досить просто — просто необхідно знати, що саме не так.