Велика помилка: дачники роблять це з картоплею, але просто втрачають час

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чи є сенс у тому, щоб обривати квіти
Hochu.ua / Чи потрыбно обривати цвіт картоплі

Йдеться про обривання квіток на картоплі

Ми розповідали, що робити з баклажанами, які не хочуть зав’язуватись. Тепер поговоримо про популярний міт, який стосується вирощування картоплі.

Деякі садівники вважають, що обривання квітів на картоплі під час цвітіння може збільшити врожай. Проте, чи дійсно це так? Давайте розберемося в цьому питанні разом з Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо розуміти, що формування бульб у картоплі починається ще до появи квітів. Цей процес відбувається паралельно з цвітінням і не залежить від нього. Обривання квітів не впливає ні на кількість, ні на якість врожаю. Фаза квітування у картоплі досить коротка, триває 1-3 дні, тому видалення квітів не має сенсу.

Міт полягає у тому, що начебто обривання квітів збільшує врожай. Однак він не має під собою жодних наукових підстав. Цвітіння не забирає поживні речовини від бульб. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Обривання квітів на картоплі не є необхідною процедурою і не впливає на врожай. Цей процес можна сміливо пропустити, не шкодячи рослинам. Не вірте міфам та не витрачайте час на марні процедури. Також ми розповідали про вдалий саморобний гербіцид для бур’янів.