Як не дати кропу обрости парасольками: хитрість, про яку має знати кожен городник

Сад і город
562
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як зробити, щоб кріп не ішов у парасолі
Чому кріп іде у парасолі і як це зупинити. Фото: ukr.media

Виправити ситуацію і змусити зелень бути соковитою до самої осені дуже просто!

Вирощування кропу лише здається простою справою. Насправді ж багато городників стикаються з проблемами, намагаючись виростити на ділянці цю запашну зелень. І одна з найчастіших проблем — кріп іде в парасольки раніше терміну.

Ця частина рослини теж потрібна, однак її застосовують переважно для консервації. А влітку хочеться наїстися смачних салатів та молодої картоплі, приправленої кропом, та заморозити трохи зелені собі на зиму. Що ж треба зробити для того, щоб кріп не обростав парасолями, знає prostoway .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Виявляється, є одна хитрість, яка легко вирішить проблему. Вся річ у тому, що в парасольки рано йдуть ранньостиглі сорти кропу. Саме тому варто обирати ті, які дозрівають не так швидко, і висівати їх в особливий спосіб:

  • Насіння складаємо у марлю і кладемо у теплу воду на 3 дні, періодично змінюючи воду;

  • Тоді дістаємо насіння і кладемо його на вологу серветку і забираємо у тепле місце ще на 5 днів;

  • Тільки тепер ми гарно просушуємо насіння кропу і висіваємо.

Найкраще, якщо будете проводити посів за температури повітря приблизно +15 градусів. В такому разі парасольки на кропі з’являться лише ближче до осені.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А щоб кріп не пожовтів раніше часу, звернуть увагу на ці важливі моменти. На стан зелені впливає не лише погода та частота поливу, але й шкідники та деякі інші нюанси вирощування.