Якщо черешня сохне - час бити на сполох: що потрібно зробити негайно

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чому сохне черешня
Hochu.ua / Варто одразу бити на сполох

Чому черешня сохне після цвітіння

Ми розповідали, як прибрати бур’ян між плиткою . Тепер ділимось методом вирішення поширеної проблеми, з якою стикається чимало дачників.

Черешня після цвітіння часто всихає, не даючи очікуваного врожаю. Чому так стається і що потрібно робити, розповідає “Хочу”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому це відбувається?

Нестача вологи

Особливо гостро проблема проявляється у спекотну та посушливу погоду. В такому випадку рясний полив допоможе дереву відновитися і врятувати врожай.

Неправильне добриво

Нестача поживних речовин у ґрунті може негативно вплинути на розвиток квіток та плодів, через що вони всихають. Важливо обирати збалансовані добрива, щоб забезпечити дерево необхідними мікроелементами.

Шкідники та хвороби

Найпоширенішою причиною всихання черешні після цвітіння є моніліальний опік - грибкове захворювання, яке вражає квітки, плоди та гілки дерева. Його ознаки - бурі плями на листках, всихання квіток та плодів. Якщо ви помітили це необхідно вжити термінових заходів.

Що робити, якщо є ознаки грибкової інфекції:

  • Видалити всі уражені гілки та спалити їх подалі від саду.

  • Обробити дерево фунгіцидами (наприклад, бордоською рідиною) до розпускання бруньок навесні, а також після цвітіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих порад, ви зможете захистити свою черешню від всихання та отримати багатий урожай смачних ягід. Також ми розповідали, як прогнати комарів з ділянки.