Народні засоби, які проженуть з городу шкідників: як позбутися мурах

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

рецепт боротьби з мурахами
24 канал / Як боротись з мурахами

Як позбутися їх народними засобами

Ми ділились рецептом народного засобу від бур’янів між плиткою. Тепер розповідаємо, як прибрати з городу вічних шкідників - мурах.

Хоч ці комахи і є важливою частиною екосистеми, вони можуть завдати шкоди городу. Вони шкодять рослинам, переносять тлю, псують припаси. Разом із “ТСН” розповідаємо про дієві народні методи, які допоможуть вам позбутися мурах на городі, не знищуючи їх повністю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Борна кислота

Це один з найефективніших засобів проти мурах. Її запах та смак неприємні для комах, тому вони швидко покидають оброблені місця. Змішайте 5 грамів борної кислоти з одним вибитим яйцем або 50 грамами цукру. Розкладіть суміш у місцях, де найчастіше з'являються мурахи.

Як обробити мурашники

Приготуйте розчин з оцту та нашатирного спирту: 2 столові ложки 9% оцту та 2 столові ложки нашатирного спирту на 10 літрів води. Додайте кілька крапель рідини для миття посуду. Перелийте розчин у пульверизатор. Обприскайте мурашники та рослини навколо них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що народні методи не завжди дають швидкий результат. Будьте готові до того, що вам знадобиться час та терпіння, щоб позбутися мурах на городі. Також ми розповідали, як позбутися комарів під час городніх робіт.